Crni humor = visok IQ, navode naučnici

Novo istraživanje pokazalo je da ljubitelji crnog humora imaju veći koeficijent inteligencije.

Izvor: B92

Utorak, 15.03.2022.

17:03

Crni humor = visok IQ, navode naučnici
Ilustracija/Foto:Shutterstock/Visionlabs

Istraživanje je vodila Ulrika Vilindžer sa Medicinskog univerziteta u Beču, a u njemu je učestvovalo 156 ljudi. Učestvovali su muškarci i žene različitih nivoa obrazovanja, a njihova prosečna starost bila je 33 godine.

Svima je dat test inteligencije koji zahteva i verbalno i neverbalno rezonovanje za rešavanje pitanja. Takođe su dobili pitanja u kojima se tražilo da ocene svoje raspoloženje i nivoe agresije. Nakon toga su analizirali satirične karikature umetnika Ulija Štajna.

Oni ljudi koji preferiraju crni humor imali su visoke rezultate na testu inteligencije. Istraživanje je objavljeno u naučnom magazinu "Cognitive Process". U izveštaju je navedeno:

"Najznačajniji rezultat je da su učesnici koji vole crni humor mnogo inteligentniji, imaju viši nivo obrazovanja, retko kad imaju poremećaje raspoloženja i umeju da kontrolišu agresiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: