Povećava nivo antitela i zaštitu od teške bolesti čak tri puta

Ministarstvo zdravlja Izraela je saopštilo da četvrta doza vakcine kod šezdesetogodišnjaka i starijih povećava tri puta zaštitu od teške bolesti i dva puta zaštitu od infekcije u trenutnom talasu zaraze koronom, izazvane omikron sojem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

09:32

Povećava nivo antitela i zaštitu od teške bolesti čak tri puta
Foto: Profimedia

Kako je sinoć navedeno,ti podaci su rezultat početne analize raznih eksperata i vodećih akademskih i zdravstvenih institucija i porede vakcinisane četvrtom dozom sa onima koji su primili treću pre najmanje četiri meseca.

Zasnovani su na ispitivanju 400.000 Izraelaca koji su primili četvrtu dozu i 600.000 građana koji su primili tri doze, a ministarstvo je naglasilo da je metodologija slična onim koje su korišćene u ranijim studijama objavljenim u prestižnom medicinskom žurnalu Nova Engleska.

Preliminarni rezultati studije Medicinskog centra Šeba otkrili su prošle nedelje da četvrta doza vakcine povećava nivo antitela u krvi, ali nije bilo navedeno da nude zaštitu od soja omikron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: