Šekler: Postojaće tačna preporuka šta može u pogledu treće doze VIDEO

Virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler podržao je jučerašnju odluku na sednici Kriznog štaba o uvođenju treće doze vakcine protiv koronavirusa i otkrio da će postojati tačne preporuke koje vakcine će moći da se kombinuju.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.07.2021.

11:24

Šekler: Postojaće tačna preporuka šta može u pogledu treće doze VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

"To je stav struke i aposlutno ga podržavam i siguran sam da je odluka doneta u najboljem cilju zaštite zdravlja stanovništva, a pre svega onih koji su ugroženiji, nego onih zdravih. Kada će ko da se vakciniše, postojaće jasna uputstva i preporuke. Odobrili smo treću dozu, ali tu već nećemo biti u prilici da biramo kao što smo bili prilikom primarne vakcinacije jer će ovde postojati tačne preporuke šta može, a šta ne može, odnosno šta bi bilo poželjno i šta najbolje", rekao je dr Šekler za TV Prva.

Pema njegovim rečima, nema potrebe za merenjem antitela pre treće doze.

Objasnio je i to da su oni koji su preležali virus izjednačeni sa onima koji su primili vakcinu, bar kada je u pitanju njihovo prisustvo na javnim mestima, ali ne uvek.

"Problem sa prebolelima je to što nikad ne znate kvalitet zaštite koju su dobili. To je nezahvalno i za lekare, za analize i za same ljude koji su preboleli. Bilo kakva generalizacija imuniteta koji imaju može da ih dovede u zabludu. Zato je i preporuka da se vakcinišu."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: