Sputnjik V štiti od kovida najmanje 6 meseci

Sputnjik V provereno štiti od svih sojeva koronavirusa šest meseci.

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2021.

12:06

Sputnjik V štiti od kovida najmanje 6 meseci
Foto:EPA/ JAKUB GAVLAK

Stručnjak ruskog Nacionalnog instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja Vladimir Guščin izjavio je danas da vakcina protiv koronavirusa koju je razvio taj Institut "Sputnjik V" pruža zaštitu od koronavirusa šest meseci.

"Imamo dovoljno podataka koji pokazuju da je u roku od šest meseci imunitet definitivno očuvan, pa bi bilo dobro izvršiti revakcinaciju kako bi on bio obnovljen", rekao je Guščin, prenosi RIA Novosti.

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio je ranije da je Ministarstvo zdravlja razradilo pristup revakcinaciji stanovništva i da bi ona trebalo da bude na svakih šest meseci tokom pika epidemijskog talasa, a ako nije pik - jednom godišnje.

Nova studija: Delta soj dvaput opasniji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: