Kako razlikovati simptome alergije od simptoma koronavirusa?

Kako se pojavljuju alergije, kako da ih razlikujemo od simptoma kovida 19 i kako da se zaštitimo

Izvor: B92, TV Prva

Utorak, 27.04.2021.

14:57

Kako razlikovati simptome alergije od simptoma koronavirusa?

Gošća u današnjoj emisiji "150 minuta" bila je Ana Nikolić iz Nacionalnog udruženja "Alergija i ja" i razgovarala o tome koji su najčešći problemi u ovo doba godine kada se radi o alergijama, kako da se zaštitimo i kako da razlikujemo alergiju od koronavirusa.

Ana Nikolić je za Prvu televiziju potvrdila da je ove godine mnogo manja koncentracija polena u vazduhu i da su razlog tome vremenske prilike jer kiša i hladnije vreme usporavaju koncentraciju polena u vazduhu i samim tim usporavaju proces nastajanja alergija, kao i njihovu jačinu u ljudskom organizmu.

Simptomi kod alergija koje nastaju u ovo doba godine su apsolutno identični sa simptomima koronavirusa, ali se razlikuju jedino po tome što nakon tri dana kod alergija ne nastaje povećana telesna temperatura, dok je kod koronavirusa ona već tada prisutna.

"Mora da prođe neki period, ali pojava temperature kod alergija nije prisutna", izjavila je Ana Nikolić.

Osvrnula se na upotrebu fiziološkog rastvora, kao i na homeopatsko lečenje, a više o tome pogledajte u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: