Gincburg: "Sputnjik V štiti i životinje"

Vakcina sputnjik V može dobro da zaštiti od koronavirusa i životinje, izjavio je direktor Istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja ruskog Ministarstva zdravlja Aleksandar Gincburg.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2021.

09:37

Gincburg:
EPA-EFE/Fabio Frustaci

On je za RIA Novosti ukazao da, kada je reč o vakcinaciji, još postoje drugi prioriteti.

"Više sam nego siguran da će sputnjik V zaštititi i životinje i to dobro, ali prvo moramo da vakcinišemo ljude", istakao je Gincburg.

On je ukazao da životinje treba vakcinisati ne samo zato da bi one bile zaštićene, već i zato da bi zaustavile cirkulaciju virusa između njih i ljudi.

Gincburg je, međutim, ukazao da je vakcina protiv koronavirusa, koja je napravljena specijalno za životinje, mnogo jeftinija od vakcine za ljude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: