Astrazeneka: 76 odsto

Astrazeneka je saopštila da je njena vakcina protiv kovid 19 bila 76 odsto efikasna u sprečavanju simptomatskih oblika bolesti prema novoj analizi glavnog američkog ispitivanja, što je malo niže od nivoa najavljenog ranije ove nedelje u izveštaju koji je kritikovan zbog korišćenja zastarelih informacija.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.03.2021.

08:20

Astrazeneka: 76 odsto
Foto: Profimedia

Američki zdravstveni službenici javno su zamerali proizvođaču lekova što nije koristio najnovije informacije kada je u ponedeljak objavio privremenu analizu u kojoj se navodi da je vakcina efikasna za 79 odsto, podseća Rojters.

"Primarna analiza je u skladu sa našom prethodno objavljenom privremenom analizom i potvrdjuje da je naša vakcina protiv kovid-19 visoko efikasna kod odraslih, uključujući one starije od 65 godina", izjavio je Mene Pangalosa, izvršni potpredsednik Astrazeneke.

On je najavio da će ta kompanija podneti regulatorni zahtev za odobrenje za hitnu upotrebu u SAD i pripremiti se za isporuku miliona doza širom Amerike“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: