Dr Kamenov: "Ako dođe do značajne mutacije, organizam može da ne prepozna virus" VIDEO

Da li je moguće da nas antitela ne štite od Brazilskog soja koronavirusa? Stručnjaci u svetu tvrde da je to razlog što sve više onih koji su nedavno preležali koronu ubrzo budu opet zaraženi.

Izvor: B92

Petak, 05.03.2021.

10:04

Default images
Foto: Printskrin/Prva TV

Dr Boris Kamenov, pedijatar i imunolog kaže da je moguće jer je imunitet fundiran upravo za taj molekul koji je odgovoran za ulazak u ćeliju.

"Ako dođe do značajne mutacije onda može da se desi da ga uopšte ne prepozna, mada imamo različite vakcine, kineska nije samo za taj jedan protein već za desetak različitih proteina koji se nalaze u virusu. To bi trebalo da se ispita i vidi da li je to tačno, da li ima prepoznavanja od strane organizama antitelima ili ne", kaže za TV Prva dr Kamenov.

On smatra da narod više oboljeva što zbog velikih žurki i okupljanja, što zbog toga što je pomislio da pošto se vakcinisao da je bezbedan, a imunitet se stiče tek oko mesec i po dana od prve doze. Treće, kaže, opustili su se svi, ne uzimaju vitamine i suplemente.

"Dokazano je da je 94 odsto sigurno da neko neće da se razboli ako ima dovoljno vitamina D, a za 70 odsto se smanjuje smrtnost. Uvek sam govorio nije dovoljan karantin i izolacija, vitamin D je sveti standard. I kod tuberkuloze kad nije bilo nikakvog leka, ljudi su se izlagali suncu i lečili se od bolesti koja je bila neizlečiva".

Ivan Divac, načelnik komunalne milicije u Beogradu gostujući na TV Prva objasnio je da su se za Novu godinu poštovale mere i da smo imali pad brojki u toku januara, a da je krajem januara kada je krenula vakcinacija došlo do naglog opuštanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: