Dve kubanske vakcine u finalnoj fazi testiranja

Naučnici su u finalnoj fazi testiranja dve vakcine protiv kovida 19, od četiri vakcine koje Kuba razvija.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.03.2021.

08:00

Dve kubanske vakcine u finalnoj fazi testiranja
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ/POOL

Eduardo Martinez, predsednik farmaceutskog konglomerata BioKubaFarma koji nadgleda razvoj vakcina rekao je reporterima u Havani da je hiljade ljudi učestvovalo u ranijim fazama Soberana 2 i Abdala vakcina, koje su pokazale "jak imunološki odgovor" i nije bilo ozbiljnih nuspojava, preneo je Financial Times.

Državna televizija je pokazala snimak fabrika koje proizvode na hiljade doza obe vakcine.

Još dve vakcine sa Kube, od kojih se jedna daje putem spreja u nos, su i dalje u ranijoj fazi testiranja, koja se obavljaju i u Iranu, Venecueli, a i Meksiko će možda učestvovati u testiranju.

Za kubanske vakcine nisu potrebni frižideri, prema tvrdnji kubanskih vlasti, a preliminarni rezultati se očekuju u maju, dok će testiranja vakcine Abidala početi u drugoj polovini marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: