Epidemiolog: Sve više teške kliničke slike i brzo zaražavanje čitavih porodica

Doktor Slađan Stanković, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju, izjavio je danas da se sve više registruju srednje teške i teške kliničke slike kod obolelih od koronavirusa, koje zahtevaju hospitalizaciju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.03.2021.

10:30

Epidemiolog: Sve više teške kliničke slike i brzo zaražavanje čitavih porodica
Foto: Depositphotos/sunemotion

Stanković je za RTS rekao da oko 20 odsto pozitivnih na dnevnom nivou zahtevaju hospitalizaciju i da to zabrinjava jer su bolnički kapaciteti puni.

Naveo je da je primetno izrazito brzo širenje virusa i brzo zaražavanje skoro svih članova porodice, a da posebno brine to što se virus širi među mlađom populacijom.

Na pitanje da li se Vranjanci pridržavaju mera, Stanković kaže da poštuju mere, ali da situacija zahteva preduzimanje dodatnih mera.

"Moraju da se preduzmu mere što se tiče ugostiteljskih objekata i trgovinskih lanaca, ograničenje i skraćenje rada je neminovnost i nužnost", smatra Stanković.

On je ukazao da se povećava broj školske i predškolske dece sa simptomima kovid-infekcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: