"Uvek se javi neki nov simptom koronavirusa" VIDEO

Bolnice u Srbiji se ubrzano pune. Da li oboleli od korone danas imaju težu kliničku sliku? Sa kakvim promenama na plućima dolaze pacijenti?

Izvor: B92

Petak, 26.02.2021.

12:01

Default images
Ilustracija/Foto: CKA/Shutterstock

Doktorka Milena Jovanić, pulmolog bolnice "Dragiša Mišović", rekla je da je ta bolnica i dalje puna i da nisu ni izašli iz kovid-sistema već godinu dana.

"Imamo svakodnevno priliv pacijenata", rekla je ona kada ju je ugostila TV Prva, te rekla da se simptomi i klinička slika sada ne razlikuju mnogo od prethodnih talasa.

Kod njih se, dodaje, hospitalizuju pacijenti koji imaju težu kliničku sliku.

"Uvek ima neki novi simptom, nešto što iskače iz onog svakodnevnog što viđamo. Zaista još uvek upoznajemo bolest, iako se gotovo godinu dana samo njom bavimo. Kod nas dolaze pacijenti sa obostranom upalom pluća, to je klasična klinička slika pacijenata koji se hospitalizuju. To je najčešća promena na plućima, to je sada isto kao i pre", navela je ona.

Na pitanje da li svako ko malo teže diše i ko se više zamara treba da poseti pulmologa, ona odgovara:

"Trebalo bi da između ostalog i pulmologa poseti. Ti simptomi mogu biti posledica više bolesti, ne govorim samo o koroni, već govorim i o drugim bolestima... Korona nastaje naglo, ide sa povišenom telesnom temperaturom i može da se javi otežano disanje, ne mora. To su nam neki podaci koji nam pokazuju u kom smeru treba da sagledamo pacijenta", objasnila je doktorka.

Više pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: