Još jedna kompanija sledeće nedelje predstavlja vakcinu

Američka kompanija "Džonson i Džonson" trebalo bi sledeće nedelje da objavi rezultate treće faze ispitivanja svoje vakcine protiv koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.01.2021.

08:45

Default images
EPA-EFE/FAROOQ KHAN

Iz kompanije navode da će rezultati biti opsežni i veoma inkluzivni u pogledu obuhvaćenosti različitih grupa utemeljenih na etnicitetu, starosti, geografskom podneblju, uključujući Afroamerikance, Latinoamerikance i starije osobe, prenosi CNBC.

Moguće je da će biti razlika u rezultatima ispitivanja na mestima kao što je Južna Afrika, gde je otkriven novi visokozarazni mutirani soj virusa, kako se navodi.

Vakcina kompanije "Džonson i Džonson" mogla bi da dobije dozvolu za upotrebu već tokom sledećeg meseca.

Za razliku od drugih vakcina koje su dobile dozvolu za upotrebu u SAD, vakcina kompanije "Džonson i Džonson" se ne prima iz dve doze sa razmakom od tri do četiri nedelje, već zahteva samo jednu dozu, pojednostavljujući čitav proces imunizacije.

Moderna je juče saopštila da radi na pojačanju vakcine protiv soja otkrivenog u Južnoj Africi nakon što je otkrila da je manje efikasna protiv ove mutacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: