Jačanjem imuniteta u borbu protiv pandemije: Japanci imaju najmanju smrtnost od korone

Pandemija koronavirusa ne jenjava, ali smrtnost u velikoj meri varira od zemlje do zemlje, u čemu apsolutno najbolje rezultate pokazuje Japan. Najnovija statistika govori da je u zemlji izlazećeg sunca svega 18 mrtvih na million stanovnika a mnogi smatraju da je tajna upravo u jednom moćnom jedinjenju - jodu.

Izvor: B92

Petak, 22.01.2021.

09:20

Jačanjem imuniteta u borbu protiv pandemije: Japanci imaju najmanju smrtnost od korone
Ilustracija/Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstoc

Ovakvi rezultati u skladu su i sa istraživanjem Nacionalnog reuma centra u Holandiji na čelu sa dr R. H. Verheesen koje je pokazalo da unošenje optimalnih količina joda ima bitan uticaj na procenat smrtnosti kod najstarije populacije, obolelih od kovida 19.

Istovremeno, Dr Geri Voren, glavni istraživač kompanije SAIC, u svom radu "Unos joda za smanjenje prenosa kovida 19 i smrtnosti od kovida 19" objavljenom u publikaciji Reserch Gate, iznosi da dnevni unos maksimalno preporučenih količina joda dovodi do apoptoze - ćelijske smrti ćelija zaraženih koronavirusom, sprečavajući njegovo dalje širenje. A pošto Japanci spadaju u narode sa najvećim unosom joda, što je I tajna njihove dugovečnosti, zaključak je jasan.

Dnevnim unosom od 1,5 do 2,4 miligrama po osobi (u zavisnosti od telesne težine) pojačava se spremnost organizma za borbu protiv kovida 19 a samim tim značajno se smanjuje mogućnost prenos kovida 19 i smrtnost.

Joda najviše ima u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli.

Dakle, umesto da paničimo, treba da budemo odgovorni i da poradimo na preventivi i jačanju imuniteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: