Još jedna ozbiljna reakcija na vakcinu: Žena prošla još gore od kolege

Još jedan zdravstveni radnik loše je reagovao na Fajzerovu vakcinu protiv koronavirusa, pošto je došlo do anafilaktičke reakcije koja je zahtevala hitnu intervenciju lekara, i to u istoj bolnici na Aljasci.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.12.2020.

16:24

Default images
Foto: Depositphotos/prstooleh

Prema pisanju CBS njuza, dvoje medicinara koji su imali reakciju sada su stabilno, s tim da je žena srednjih godina gore prošla od kolege.

Ona nije imala ranije problema sa alergijama, a nakon davanja vakcine zadržana je u bolnici u Džunou.

Vakcinu je primila u utorak, a deset minuta kasnije pokazala znake anafilaktičke reakcije, sa ubrzanim pulsom, kratkim dahom i osipom i crvenilom po koži", rekla je Lindi Džons, iz službe za hitne slučajeve bolice Bartlet.

Njene kolege su brzo reagovale i dale joj antialergijski lek.

"Dobila je epinefrin i benadril, primljena je na odeljenje i dobila infuziju. Njena reakcija je bila ozbiljna, ali nije bila životno ugrožena. Uprkos problemu, delovala je entuzijastično zbog toga što je dobila vakcinu i govorila je da će ohrabrivati kolege da se i oni vakcinišu", dodala je Lindi Džons.

U drugom slučaju koji se desio u istoj bolnici, muškarcu su deset minuta nakon dobijanja vakcine otekle oči, imao je blagu glavobolju i osetio je grebanje u grlu.

"Njegova reakcija nije bila anafilaktička. On se vratio u normalu posle sat vremena i pušten je odmah", navodi se u saopštenju bolnice, koja je prosledila izveštaj o alergijama američkom Centru za prevenciju bolesti (CDC).

Iz ove zdravstvene ustanove dodaju da je 400 medicinskih radnika zatražilo vakcinaciju, a da su 144 medicinara vakcinisana danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: