"Hronični pacijenti moraju imati razumevanja, da ne dolaze na kontrole ako je stanje stabilno" VIDEO

Doneta je nova odluka nadležnih da građani sa simptomima zaraze kovidom 19, moraju prvo da se jave u kovid ambulante, kako bi se tamo utvrdila dijagnoza. Kakvo je trenutno stanje u jednoj od kovid ambulanti?

Izvor: B92

Subota, 28.11.2020.

10:57

Default images
Foto: printscreen/Prva TV

"Pacijenti mogu da imaju puno poverenje u nas. Osoblje je obučeno, pregleda pacijente i postupa prema najnovijim protokolima za kovid oboljenje", rekla je za Jutro Prve TV dr Ljiljana Tušup, iz Doma zdravlja Savski venac.

Kako kaže, svi koji osete simptome kovida 19, trebalo bi da se jave, pa će lekari videti šta je potrebno dalje da se uradi.

"Zamolila bih hronične pacijente kojima je sada stanje stabilno, da ne dolaze na šestomesečne i godišnje kontrole, da ne bi odvlačili energiju, jer moramo da se usredsredimo na situaciju", dodala je, istakavši kako bi pacijenti trebalo da imaju razumevanja, kao i lekari za pacijente.

Kako kaže, ima zaraženih među osobljem, ali ne previše, a smanjeni su i takozvani non-kovid poslovi kako bi se organizacija poboljšala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: