Stigle vakcine protiv gripa u domove zdravlja: O čemu se zapravo radi?

Vest na društvenim mrežama od jutros da su domovi zdravlja dobili uvozne četvorovalentne vakcine protiv gripa neke je obradovala, ali ne zadugo. U nameri da proverimo o čemu se zapravo radi, zvali smo sve nadležne ustanove.

Izvor: S.V.

Utorak, 17.11.2020.

16:27

Stigle vakcine protiv gripa u domove zdravlja: O čemu se zapravo radi?
Ilustracija Foto: Tanjug/AP

Ispostavilo se da su u pitanju isporuke zaostalih doza od prošle nedelje, tačnije preostali deo od poslednjeg uvoza 25.000 vakcina protiv gripa, a da nove veće količine možemo da očekujemo uskoro. Oni koji su se nakratko obradovali zapravo su Vrščani i Kraljevčani, mada je sudeći po objavama, do 15 sati već nestalo vakcina.

"Nismo uvozili nove količine. U pitanju je poslednja tranša vakcina protiv gripa, odnosno ostatak od 25.000 doza koje smo danas isporučili Valjevu, Nišu i još nekim gradovima u Srbiji. Uskoro ćemo uvesti veliku količinu, ali ću više znati o tome tokom ove nedelje", rekla je za B92.net direktorka "Batuta" dr Verica Jovanović.

U nameri da proverimo kakva je sutuacija u Beogradu, zvali smo Dom zdravlja "Dr Milutin Ivković" Palilula koji je nadležan i za ostale u prestonici, a tamo nam je v. d direktora dr Aleksandar Stojanović rekao da uvoznu četvorovalentnu vakcinu nisu dobijali, a naši čitaoci iz Beograda nam javljaju da je već danima nema. Zapravo, ima samo "Torlakove", koju ne smeju da prime stariji od 65 godina.

Zarad njihove, a i dobrobiti svih ostalih koji imaju to pravo, nadamo se dobrim vestima o uvozu što pre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: