Fajzer još ne objavljuje podatke o svojoj vakcini

Proizvođač lekova Fajzer saopštio je da još nije spreman da objavi podatke o trećoj fazi ispitivanja svoje vakcine protiv kovida 19, koju razvija sa nemačkom firmom Biontek SE.

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2020.

16:50

Fajzer još ne objavljuje podatke o svojoj vakcini
Foto: Tanjug/University of Maryland Sæool of Medicine via AP

Fajzer je u prezentaciji naveo da nezavisni posmatrač koji će utvrditi da li je ispitivanje uspešno još nije sproveo nijednu privremenu analizu efikasnosti. Izvršni direktor Albert Burla ranije je rekao da bi kompanija mogla objaviti podatke o efikasnosti vakcine već ovog meseca, prenosi Rojters.

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da bi vakcina mogla biti dostupna pre izbora 3. novembra, ali je poslednjih nedelja njegova administracija naglasila da će jedna vakcina biti spremna ove godine.

U Fajzeru se nadaju da će biti prvi američki proizvođač lekova koji je objavio uspešne podatke o ispitivanju vakcine protiv kovida 19 u kasnoj fazi, pre konkurentske kompanije Moderna. Fajzer i Biontek pokrenuli su ispitivanja na 44.000 dobrovoljaca u 3. fazi svog "kandidata" za vakcinu krajem jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: