SZO radi na izradi smernica za upotrebu leka remdesivir

Svetska zdravstvena organizacija je saopštila da radi na izradi smernica za upotrebu leka remdesivir za lečenje pacijenata obolelih od kovid 19, koje bi trebalo da budu objavljene za tri do četiri nedelje.

Izvor: B92

Subota, 24.10.2020.

13:43

SZO radi na izradi smernica za upotrebu leka remdesivir
Ilustracija Foto: Depositphoto/valuavitaly

Komisija SZO sastaće se sledeće nedelje kako bi pregledala evidenciju o efikasnosti leka koji proizvodi kompanija "Gilid sajensiz", prenosi agencija Rojters. Glavna naučnica SZO Sumja Svaminatan je rekla da se nada da će zakonodavci i tela koja rade na izradi smernica za lečenje kovid 19 u zemljama širom sveta uzeti u obzir rezultate ovog istraživanja, između ostalih.

Sjedinjene Države su izdale puno odobrenje za upotrebu remdesivira za lečenje pacijenata obolelih od kovid 19. Međutim, obimna studija koju je SZO sproveo ranije u toku ove godine je pokazala da lek najverovatnije nije imao uticaja na stopu preživaljavanja hospitalizovanih pacijenata obuhvaćenih istraživanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: