Australija prijavila slučaj ponovne infekcije koronavirusom

Australijske vlasti prijavile su redak slučaj kovida 19 u Melburnu, u državi Viktoriji, u kome se radi o osobi koja je takođe testirana pozitivno u julu.

Izvor: Beta

Sreda, 21.10.2020.

09:20

Default images
Ilustracija Foto: depositphotos/Syda_Productions

Dan Endrus, premijer države Viktorije, koja je bila najteže pogođena koronavirusom u zemlji, rekao je da je stručni panel odlučio da slučaj označi kao ponovnu infekciju, a ne kao ostatke virusa iz jula.

On je rekao da je takva klasifikacija više zbog "velike predostrožnosti" nego zbog potvrđenih dokaza. Endrus je dodao da očekuje da će se sprovesti dodatno testiranje tog slučaja da bi se došlo do konačnih rezultata.

Melburn je u karantinu od početka jula, ali restrikcije u tom gradu, drugog po veličini u Australiji, ublažavaju se ove nedelje pošto je pao dnevni broj novozaraženih.

U državi Viktoriji danas su prijavljena tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Drugi talas zaraze bio je na vrhuncu u toj državi početkom avgusta kada je broj dnevno novozaraženih dostigao 725.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: