Britanija planira da namerno zarazi kandidate za vakcinu

Britanski list Fajnenšel tajms objavio je da će u Velikoj Britaniji biti sprovedeno kliničko ispitivanje tokom koga će dobrovoljci biti namerno zaraženi koronavirusom, kako bi se testirala spremnost kandidata za vakcinu protiv koronavirusa.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

19:30

Britanija planira da namerno zarazi kandidate za vakcinu
Foto: depositphotos/bezikus

Taj projekat, koji finansira britanska vlada, trebalo bi da počne u januaru u jednom od objekata namenjenih za karantin u Londonu i do sada se za njega prijavilo oko 2.000 dobrovoljaca, prenosi Rojters.

Francuska kompanija Sanofi objavila je da neće učestvovati u tom testiranju, a to je negirala i britanska farmaceutska kuća Astra Zeneka, čija je eksperimentalna vakcina, koju razvijaju u saradnji sa Univerzitetom Oksford, u fazi ispitivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: