"Svi misle da će proći, ali neće": Branko Vasić godinama ne ustaje zbog multiple skleroze VIDEO

U Srbiji od multiple skleroze boluje 9000 ljudi. Udruženja obolelih širom Srbije pomažu svojim članovima, a jedno takvo postoji i u Obrenovcu.

Izvor: B92

Utorak, 08.09.2020.

15:48

Foto: Printskrin/Prva TV

"Daleko bilo, ne želim nikome, ali nažalost ima nas sve više obolelih od ove bolesti. Niko nije svestan, sve misli da će to proći, ali neće. Može samo da ide nagore", počinje svoju priču za "150 minuta" Branimir Vasić.

Brzo i neočekivano - ovako napada podmukla bolest multipla skleroza. Branimir Vasić iz Obrenovca dobio ju je sa svojih 27 godina.

"Legao sam sasvim normalno, međutim ujutru kad sam se probudio, počela je soba da mi se okreće."

Branimir je ubrzo završio u kolicima i to je nažalost bio samo početak.

"Od sedenja sam dobio dekubit, pa sam operisao obe noge i posle više nisam mogao da ustajem. Već 12 godina sam bukvalno ovako kako me vidite."

Da je porodica najvažnija na svetu pokazao je Branimirov brat Aleksa, koji od početka brine i o bratu i o majci. Pored brata Alekse, Branimiru u pomoć priskače i Tanja Radojčić iz Udruženja obolelih od multiple skleroze iz Obrenovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: