Pomoć u borbi protiv koronavirusa: Unošenje joda ključno za imunitet

Uz sve nepoznanice koje sa sobom donosi koronavirus, jedna stvar je, ipak, sigurna. Jačanje imuniteta može da bude ključno kako bismo se izborili sa ovom zarazom. Prema jednom istraživanju, unošenje optimalne količine joda u organizam trebalo bi da značajno ojača naš imunitet.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2020.

12:08

Default images
Foto: depositphotos, samwordley@gmail.com

Reč je, naime, o istraživanju koje su sproveli dr R.H. Verhesen i dr R.A.M. Trakel, gde su uporednom analizom broja žrtava od koronavirusa u svetu došli do zaključka da je procenat smrtnosti u starijoj populaciji bio znatno manji kod onih koji su unosili veće količine joda.

"Epidemiološki podaci pokazuju da u Japanu, gde se zna da ljudi unose velike količine joda u organizam, vidimo da je u toj zemlji niža stopa smrtnosti od koronavirusa u poređenju sa drugim zemljama. Ovo je sve uprkos činjenici da su Japanci među najstarijim svetskim populacijama", navodi se u istraživanju.

Kako stoji u istraživanju, uzimajući u obzir patopsihološke, kliničke i epidemiološke podatke, postavlja se hipoteza da bi jod mogao da bude ključni element u pravilnom funkcionisanju imunog sistema, i da bi mogao da posluži kao "magični metak" protiv Kovida-19, i što se tiče lečenja, i što se tiče prevencije.

Podsećanja radi, dnevni unos joda bi trebalo da bude između 1.5 i 2.4 mg, a najviše ga ima u kuhinjskoj soli i morskoj ribi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: