Ovako ćete pravilno staviti i skinuti masku i rukavice VIDEO

Pravilno stavljanje i skidanje maski i rukavica je vrlo važno, kako bi ove zaštitne mere koje preduzimamo imale ikakvog smisla. Evo pravog načina.

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2020.

15:21

Ovako ćete pravilno staviti i skinuti masku i rukavice VIDEO
Foto: printscreen, Prva TV

"Nije dovoljno staviti masku i rukavice i misliti da smo time završili posao. Kada skidamo masku i rukavice, prvo skidamo rukavice. Hvatamo sa trake oko ušiju, ili odvezujemo ako je u pitanju drugačija maska", kaže za 150 minuta Prve TV Bojana Banjević iz Crvenog krsta.

Kada postavljamo običnu hiruršku masku, trebalo bi da metalnu traku sa gornje strane stavimo tako da odgovara obliku našeg nosa, pa onda postavljamo trake iza ušiju i prilagodimo licu. Nakon toga ne diramo više masku, objasnila je.

"Obične hirurške rukavice nisu sterilne, pa je neophodno da operemo ruke i dezinfikujemo ih pre korišćenja. Kada se skidaju rukavice, bitno je da ne dodirujemo kožu."

Pogledajte detaljno kako skidati i stavljati zaštitnu opremu u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: