Kako iz izolacije izaći normalan? "Ne treba sada misliti baš o svemu" VIDEO

Broj obolelih od koronavorisa baš kao i broj umrlih ne prestaje da raste. Samim tim raste i zabrinutost svih nas zbog celokupne sitiacije. Taj osećaj anksioznosti je normalna i prirodna ljudska reakcija, međutim ono što ne smemo dozvoliti jeste dugotrajna i intenzivna zabrinutost.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2020.

15:29

Kako iz izolacije izaći normalan?
Foto: Printskrin TV Prva

Profesorka. psiholoških nauka Kristina Brajović Car govorila je u emisiji "150 minuta" na TV Prvoj o tome kako se može izboriti sa anksioznošću, izbeći depresiju i kako se iz izolacije može izaći normalan.

"Strah je nešto što je u ovoj situaciji nešto što je vrlo korisno. Možda je korisniji nego neka druga emocija, ali uz taj strah je bitno da vidimo šta još postoji", rekla je ona.

Kristina Brajović Car pruža pomoć svima onima kojima je potrebna preko besplatne pomoći građanima, a kako kaže, telefonom im se najviše obraćaju mlađi sa pitanjem kako da strukturišu vreme.

"Mlađi nisu naučili kako da se organizuju i upravljaju svojim vremenom. Roditelji se javljaju i pitaju kako da pričaju o ovome sa decom, kako da ih animiraju", istakla je ona.

"To što smo u izolaciji ne znači da nismo povezani. Mi svi imamo zajednički cilj - da prebrodimo ovu krizu", dodaje Kristina Brajović Car.

Pogledajte više u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: