Kineska tradicionalna medicina može da pomogne: Evo nekoliko saveta za zdravija pluća VIDEO

Dr Ana Žikić je pet godina bila na usavršavanju na Fakultetu tradicionalne kineske medicine u Pekingu. Evo šta su njeni saveti.

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2020.

16:32

Kineska tradicionalna medicina može da pomogne: Evo nekoliko saveta za zdravija pluća VIDEO
Foto: printscreen, Prva TV

Borba sa koronavirusom ne jenjava, ali Kina je konačno odahnula. Kinezi su uspeli da zaustave širenje zaraze, a u tome im je umnogome pomogla kineska tradicionalna medicina.

"U Kini su, zajedno sa klasičnom medicinom, koja je bila prvi metod izbora, bile korišćene i metode kineske tradicionalne medicine", rekla je Žikićeva za 150 minuta Prve TV.

Kako je naglasila, načini prevencije i sprečavanja širenja epidemija postoje u starim knjigama tradicionalne kineske medicine, koje su napisane pre mnogo godina. Svi protokoli kako lekari treba da se ponašaju danas rađeni su na osnovu rezultata tradicije duge nekoliko hiljada godina.

"U pitanju su najviše bile formule lekovitog bilja i akupunkture. Metode su se razlikovale po tome da li su pacijenti bili u fazi otkrivanja bolesti, lečenja ili rekonvalescencije", dodala je Žikićeva.

Njene savete i tačke koje bi trebalo da masiramo pogledaje u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: