Ovo su znakovi koji najbolje pokazuju da vašem organizmu nedostaje vitamina C

Vitamin C ojačava naš imunitet i štiti organizam od prehlade i gripe pa ga je zbog toga potrebno redovno unositi u organizam. Uprkos čestim opomenama lekara, mnogi to ne rade redovno, a ovo je nekoliko znakova koji otkrivaju da vašem telu treba vitamin C.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2019.

16:40

Ovo su znakovi koji najbolje pokazuju da vašem organizmu nedostaje vitamina C
Foto: depositphotos/shawn_hempel

Najočitiji znak jeste činjenica da lako obolite. Bez dovoljno C vitamina nema ni dovoljno belih krvnih zrnaca koja napadaju viruse i bakterije i samim tim štite organizam od gripe i prehlade.

Ako ste umorni, loše raspoloženi i pospani, to takođe može imati veze s nedostatkom ovog vitamina. Brojna istraživanja obavljena na pacijentima koji se bore sa anksioznošću pokazuju da je njihovo raspoloženje postalo bolje za 34 odsto nakon što su u organizam uneli vitamin C.

Nedostatak ovog vitamina takođe može uticati na vezivna tkiva koja se ne obnavljaju normalnom brzinom, pa vam samim tim rane sporije zarastaju. Bez ovog vitamina su i vaši zglobovi u lošijem stanju, otečeni su i bolni, a na jednostavan jači dodir na vašem telu se stvaraju modrice. Još jedan jasan znak videćete i na kosi i koži, ako su suve, onda to znači da u vašem organizmu nema dovoljno ovog vitamina.

Količinu vitamina C u organizmu povećajte konzumacijom brokolija, kupusa i citrusnog voća. Potrudite se da konzumirati sveže voće, a ne sokove i druge prerađene derivate

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: