Možete da odahnete: Prolazi sezona alergije na ambroziju VIDEO

Dobra vest za sve one koji pate od alergija jeste da prolazi sezona alergije na ambroziju.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2019.

12:41

Možete da odahnete: Prolazi sezona alergije na ambroziju VIDEO
Foto: Depositphotos/galitskaya

Obradovala nas je vest da je koncentracija polena ambrozije u opadanju, iako oni koji pate od ove alergije još ne opsećaju veliko olakšanje.

"Zabeležena je manja koncentracija nego prethodnih nedelja. Naime, oko 50 zrna je prisutno po metru kubnom vazduha, a u jeku sezone je bilo oko 1.000 polenovih zrna", rekla je Mirjana Mitrović iz Agencije za zaštitu životne sredine za Prvu televiziju.

Ceo mesec avgust bio je problematičan i zadavao je glavobolju svima koji su alergični, a sada je biljka ušla u precvetavanje. Kako meteorolozi za kraj nedelje najavljuju kiše i zahlađenje, sledeće nedelje će vrednosti biti znatno ispod graničnih.

Šta je potrebno učiniti i kako smanjiti broj zrna koji je ove godine oborio rekord, pogledajte u video-snimku koji sledi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: