Zaboravite na lekove: Prepoznajte uzrok glavobolje i rešite je se uz pomoć samo jedne namirnice

Glavobolja je jedan od bolova koji nas najviše remeti u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i može da nam oteža i najlakše aktivnosti pa je zato veoma važno da pronađete uzrok i izlečite ga.

Izvor: B92

Subota, 10.08.2019.

10:19

Zaboravite na lekove: Prepoznajte uzrok glavobolje i rešite je se uz pomoć samo jedne namirnice
Foto: Depositphotos/9mong

Jedan od najneprijatnijih bolova je glavobolja. Uzroka ima mnogo, a neki od najčešćih su stres, migrena i hipertenzija. Česta upotreba medikamenata može imati neželjena dejstva, a bol s vremenom postaje rezistentan, stoga primenite jedinstvene prirodne trikove kako biste suzbili bol koji remeti kvalitet života.

Reč je o namirnicama koje su vrlo dostupne i gotovo svako domaćinstvo ih poseduje.

Limun i turska kafa

Iako ne zvuči primamljivog ukusa, ovaj narodni lek je efikasan i kod mamurluka. Dakle u skuvanu jaču tursku kafu nacedite limunovog soka i to popijte. Iznenađujuće je kako glavobolja prestaje.

Limun i topla voda

Ukoliko niste ljubitelj kafe, probajte limunov sok razblažen mlakom vodom. Limunovu koru, takođe, možete naneti na bolno mesto, piše Stvar ukusa.

Čaj od ruzmarina

Ruzmarin je izuzetno delotvoran kod glavobolje. Čaj od ruzmarina popijte, a ukoliko imate eterično ulje i izmasirate njime slepoočnice - efekat će biti delotvorniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: