"Prvi i jedini put da sam zaista osetio strah kada je doktor rekao da se tumor vratio" VIDEO

Na vrhuncu sportske karijere, u 29. godini, otkriven mu je tumor na levoj nozi. Posle dve operacije počeo je ponovo da igra tenis, ali je ubrzo saznao da mu se tumor ponovo vratio I da mu sledi još jedna operacija. Imao ih je ukupno sedam.

Izvor: B92

Subota, 22.06.2019.

16:32

Foto: Gettyimages / Scott Barbour

“Profesionalni sportista će ti reći koliko boli I koliko zaista boli. Veliki broj profesionalnih sportista igra pod jednom vrstom bola. Neko ima veći prag tolerancije na bol, neko manji. Generalno imam visok prag bola i igrao sam pod tabletama, injekcijama dok jednog trenutka, pred kraj te 2013. nisam bukvalno mogao da ustanem iz kreveta. Rekao sam da je vrag odneo šalu, da vidim šta se zaista dešava”, ispričao je srpski teniser Janko Tipsarević u emisiji “Na prvom mestu”.

Posle dve operacije vratio se na teren, ali mu se i tumor ponovo vratio.

“Bio sam jako razočaran. Od svih nesreća koje sam imao u karijeri, prvi i jedini put da sam zaista osetio strah je kad je doktor rekao da se tumor vratio I da će morati ponovo da me operišu. Tad sam prvi put počeo da razmisljam o svom zdravlju. Ne o tome da li ću moći da igram tenis ili ne, nego da ne dodje do toga da moraju da mi seku nogu ili tako nešto… Rafael Nadal me je na jednom turniru toplo posavetovao da probam transplantaciju matičnih ćelija, jer je to njemu mnogo pomoglo, osvežilo mu hrskavicu. Ja ne verujem u magične štapiće, ali zaista nakon jednog tretmana i mesec i po dana studioznog treninga na obolelom kolenu, taj bol se nije vratio”, rekao je Tipsarević.

On je dodao da strah od nove povrede koja će ga skloniti sa terena na nekoliko meseci definitivno postoji, ali da pokušava da ne razmislja o tome, da se trudi da pametnije trenira i želi da pored svih problema koji su mu se desili uživa u tenisu kao u sportu.

Ljudi misle da je sve Rim, Pariz, Monte Karlo, ali drugi deo profesionalne karijere je i ono što se ne vidi, rekao je Tipsarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: