Oprez: Ledena voda može da ima fatalne posledice po vruć organizam

Dvadesetsedmogodišnji peruanski fudbaler Ludvin Flores Nole kolabirao je nedugo nakon što je popio hladnu vodu odmah posle odigrane fudbalske utakmice.

Izvor: B92, Unilad

Petak, 10.05.2019.

19:00

Oprez: Ledena voda može da ima fatalne posledice po vruć organizam
Ilustracija / Foto: Depositphotos/big_like

Ispijanje hladne vode pokrenulo je redak kardiovaskularni refleks, zbog koga je mladić počeo da se oseća loše. Kada je stigao kući, osetio je bol u grudima i potom se onesvestio.

Njegova supruga je odmah reagovala i odvela ga u bolnicu, ali je on nažalost u putu preminuo.

Lekari veruju da je hladna voda izazvala iznenadnu promenu fudbalerovog srčanog ritma. Vrlo su retki slučajevi da hladni napitak izazove to stanje.

"Počelo je da ga boli u grudima. Krenuli smo u obližnju bolnicu ali je umro u kolima. Doktor mi je rekao da je Ludvin imao srčani udar, zato što je popio previše hladne vode dok mu je telo još bilo vruće", rekla je njegova supruga.

Inače, Ludvin Flores Nole je igrao za mali lokalnu klub Los Rangers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: