Mensa Srbije: Prvi put testiranje za osobe s invaliditetom

Mensa Srbija prvi put će ove godine omogućiti osobama sa invaliditetom da učestvuju u testiranju IQ, koje će se održati u subotu 20. aprila i biće besplatno.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.04.2019.

12:57

Mensa Srbije: Prvi put testiranje za osobe s invaliditetom
foto: phodopus/depositphotos.com

Ovo je prvi put u više od 20 godina dugoj istoriji Mense Srbije da se ovakvo namensko testiranje organizuje u našoj zemlji. Cilj testiranja je i da se podigne svest o problemima sa kojima se u svakodnevnom životu sreću osobe u invalidskim kolicima zbog nepostojanja pristupnih rampi i adekvatnih mogućnosti za prevoz.

Testiranje se održava u prostorijama Udruženja mladih i studenata sa invaliditetom (Vanđela Tome broj 5), koje imaju prilagođen pristup osobama koje se kreću u invalidskim kolicima.

Do sada se za proveru koeficijenta inteligencije prijavilo 10 osoba na e-mail UMSI, a testiranje će biti obavljeno u tri grupe, u terminima od 12, 14 i 16 sati. Mensa Srbije je ovo testiranje obezbedila u saradnji sa Udruženjem mladih i studenata s invaliditetom (UMSI), Republičkim udruženjem studenata sa hendikepom (RUSH), Udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara Dunav (UPIK Dunav) i Udruženjem distrofičara Beograd, a više informacija može se naći na mejl adresi testiranje@mensa.rs ili telefonom na broj 064/133 9655.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: