Najdeblji dečak na svetu smršao čak 106 kilograma VIDEO

Arja Permana (13) je sa samo 11 godina dostigao neverovatnih 192 kilograma, ali je u međuvremenu uspeo da izgubi čak 106 kilograma. Dečak, međutim, sada ima problem sa viškom kože koja će morati da mu bude hirurški odstranjena, piše Dejli mejl.

Izvor: B92

Nedelja, 14.04.2019.

16:00

Najdeblji dečak na svetu smršao čak 106 kilograma VIDEO
Ilustracija / Foto: Depositphotos/poznyakov

Dečak iz Indonezije, koji je svojevremeno smatran za najdeblje dete na svetu, već sa 10 godina je imao probleme sa kretanjem i disanjem, a morao je i da se kupa u bazenu. Jeo je pretežno brzu, prženu hranu i pio gazirane sokove.

Kada da mu je, zbog prevelike telesne težine život doveden u opasnost, Arja je postao najmlađa osoba na svetu kojoj je ugrađena želučana premosnica, a takođe je morao i da se podvrgne strogoj dijeti u okviru koje je jeo samo ribu i povrće.

Zahvaljujući tome, danas ima 86 kilograma.

Iako priznaje da mu je u početku bilo teško, jer je morao da se odrekne svoje omiljene hrane, Ajra tvrdi da je sada mnogo srećniji.

"Sada mogu da igram fudbal, družim se sa prijateljima, igram se i kupam u reci. Ranije nisam ništa od toga mogao", rekao je Arja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: