Šok u pokrajini: Boginje zaustavile autobuse

U glavnom gradu austrijske pokrajine Koruške, Klagenfurtu, u sredu je obustavljen na više sati gradski autobuski saobraćaj, jer je jedan vozač gradskog prevoza oboleo od boginja.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.04.2019.

10:40

Šok u pokrajini: Boginje zaustavile autobuse
Foto: AllaSerebrina/Depositphotos.com

Odluka da se obustavi gradski prevoz doneta je da bi se sprečilo širenje ove veoma zarazne bolesti. Pokrajinska direkcija za zdravstvo donela je odluku da se obustavi autobuski saobraćaj u gradu i da se proveri status vakcinacije svih vozača, kao i da se autobusi gradskog prevoza dezinfikuju.

Saobraćaj je ponovo uspostavlen nakon par sati, i to samo s vozačima koji su dokazali da su vakcinisani. Gradska referentkinja za zdravstvo Beate Pretner kazala je da ovaj slučaj, kao i ponovno pojavljivanje ove bolesti proteklih godina, pokazuje jasno da je nedovoljno ljudi vakcinisano da bi se sprečilo širenje boginja.

Do 3. aprila u Austriji je zabeleženo već 60 obolelih od boginja, a poređenja radi, u celoj 2018. zabeleženo je ukupno 77 slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: