Istraživači tvrde da marihuana povećava seksualni užitak?

Među ljubiteljima marihuane priča se da ova biljka može povećati seksualno uzbuđenje i dovesti do snažnijih orgazama, a sada postoje i naučne činjenice koje to potvrđuju.

Izvor: klix.ba

Četvrtak, 21.03.2019.

12:30

Istraživači tvrde da marihuana povećava seksualni užitak?
Foto: VitalikRadko/depositphotos.com

Novo istraživanje u kojem je učestvovalo nekoliko stotina žena koje puše i ne puše marihuanu pokazalo je da upotreba marihuane pre seksa udvostručuje šanse za doživljavanje više zadovoljavajućeg orgazma.

Zašto marihuana poboljšava seksualno iskustvo još je misterija, međutim, u proteklim godinama naučnici su izdvojili nekoliko mogućih objašnjenja.

"Veruje se da dovodi do poboljšanja seksualne funkcije tako što smanjuje stres i napetost", naveli su istraživači u članku objavljenom u magazinu "Sekšual medisin".

"Marihuana može da uspori percepciju vremena i produži prijatan osećaj. Takođe, može da smanji seksualnu inhibiciju i poveća samopouzdanje i želju za eksperimentisanjem. Marihuana je poznata i po tome što povećava čula dodira, ali i čula mirisa, vida, ukusa i sluha", navedeno je u članku.
Foto: yellow2j/depositphotos.com
Istraživanje je obavio tim s Univerzitetske medicinske škole u Sent Luisu, te su analizirani odgovori 373 žene. Oko 47 posto žena navelo je da puši marihuanu, a 34 posto od te grupe marihuanu konzumira pre seksa.

Kako bi analizirali kako marihuana utiče na seksualno zadovoljstvo, naučnici su obavili istraživanje koje se odnosi na brojne teme, uključujući seksualni nagon, lubrikaciju i prisustvo bola povezanog sa seksom. Ustanovljene su značajne razlike u seksualnom iskustvu između žena koje puše i onih koje ne puše marihuanu.

"Većina žena je prijavila povećanje seksualnog nagona, poboljšanje orgazma, smanjenje bola, ali ne i promene lubrikacije", istakli su istraživači.

Šanse za zadovoljavajući orgazam su dvostruko veće za žene koje puše marihuanu.

"Žene koje su konzumirale marihuanu pre seksa i one koje su je koristile češće imaju više nego dvostruko veće šanse za zadovoljavajući orgazam u odnosu na one koje ne puše marihuanu ili to čine povremeno. Naše istraživanje se poklapa s ranijim istraživanjima o efektima marihuane na seksualno ponašanje kod žena", zaključili su istraživači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: