Uz pivo i viku do unutrašnjeg mira i zen faze

Kada kažemo joga, pomislimo na mir i meditaciju. Unutrašnji mir i zen fazu možete postići vikanjem i ispijanjem piva na časovima "besne joge".

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

10:15

Uz pivo i viku do unutrašnjeg mira i zen faze
Foto:gettyimages

Kao i klasična, i "besna joga" je usmerena na postizanje mira, ali osim vežbi istezanja uključuje viku, kletve, i opijanje, prenosi Matadornetwork.com.

Lindzi Istejs, koja se smatra osnivačem ove joge, objašnjava da ta ona uključuje istezanje, pozicione vežbe i loš humor s ciljem da se dođe do dobrog zdravlja i zen faze.

"Ova joga je više od obične vežbe, ona je stav", kaže ona.

Prema mišljenju Ešli Duzič, instruktorke "besne joge" u Hjustonu, ovakav način vežbanja omogućava ljudima da se oslobode frustracija na zdrav način.

"Svi smo ljuti zbog nečega. I svi predugo držimo 'F bombe'" u sebi”, rekla je ona.

Ova vrsta joge nije tipična, iako uključuje sve poze koje su karakteristične za klasičnu jogu.

"Mi pravimo pauze za pivo tokom časa. Ona svakako nije za sve i to je sasvim u redu…Takođe ne preporučujem dovođenje dece", rekla je Duzičeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: