Do kraja dana proglašenje epidemije gripa u Nišu

U Nišu će do kraja dana biti proglašena epidemija gripa, zbog znatnog povećanja broja obolelih od te bolesti i sličnih virusnih infekcija, rekla je šefica Odseka za respiratorne i zarazne bolesti Instituta za javno zdravlje u Nišu Marina Kostić.

Izvor: B92

Petak, 08.02.2019.

16:32

Do kraja dana proglašenje epidemije gripa u Nišu
Foto: Gettyimages

Kostićeva je agenciji Beta rekla da će epidemija gripa biti proglašena samo u Nišu, ali ne i u ostalim opštinama Nišavskog okruga.

"U poslednjoj nedelji, odnosno od 28. januara do 3. februara, Dom zdravlja Niš nam je prijavio 1.691 obolelih od gripa i sličnih virusnih infekcija", navela je Kostićeva.

Ona je dodala i da je to je dvaput više obolelih u odnosu na nedelju pre toga.

Niš će biti treći grad u Srbiji u kome je proglašena epidemija, pošto je već prijavljena u Pirotu i Užicu.

U Kliničkom centru Niš su, zbog komplikacija izazvanih gripom, preminule su tri osobe.

Prethodne subote preminula je Nišlijka stara 26 godina, u nedelju penzionisani profesor geografije (62), a u noći između utorka i srede Nišlijka stara 44 godine.

Na Klinici za infektivne bolesti leče se 34 pacijenta obolela od gripa, a 11 njih se zbog teškog stanja nalazi na respiratoru.

Osmoro dece je zbog komplikacija izazvanih gripom i sličnim virusnim infekcijama zbrinuto na Dečjoj internoj klinici.

Nadležni u Kliničkom centru Niš rekli su da je stanje svih obolelih stabilno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: