Otkrivamo koliko ste se ugojili tokom praznika VIDEO

Istraživanja su pokazala da nam praznični dani donesu i višak kilograma i to u proseku povećamo telesnu težinu za 0,6 odsto od ukupne težine i to za samo desetak dana - od Nove godine do Božića. Ako vam ovo zvuči potpuno bezazleno, isto istraživanje kaže da do leta oslabimo tek polovinu te težine.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2019.

12:02

Otkrivamo koliko ste se ugojili tokom praznika VIDEO
Foto: Thinkstock/ilustracija

U jednom fitnes centru u Novom Sadu ljudi vežbaju od ranog jutra, a instruktor Milan Lalošević objasnio je da li je najbolje rešenje za višak kilograma odmah i naglo početi sa vežbanjem i kako možete najlakše skinuti nekoliko kilograma.

Na pitanje koji je najbolji način da se skine nekoliko kilograma viška, instruktor odgovara da treba da se počne s laganijim vežbama.

"Treba biti svestan posle tih 10-15 dana, gde u suštini nismo baš bili fizički aktivni (išlo se po slavama, Novim godinama, Božićima) i puno smo ručkali. Telo se uleni, metabolizam se malo promeni i znači kad se vratimo u fitnes, treba biti, ne oprezan, nego lagano… Znači onaj trening što smo radili pre svih ovih praznika neće biti toliko kvalitetan i dobar”, rekao je Lalošević.

On ističe da treba da budemo svesni da ćemo imati malo slabije performanse prva dva-tri treninga, dok se telo ponovo ne navikne na onaj stari režim (ukoliko smo pre Nove godine trenirali).

Ovaj instruktor daje preporuku i za početnike kako da vežbaju i da što lakše dođu do željene linije. Šta je o tome rekao pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: