Oprez i apel: Slavite praznike bez njih

Petarde, rakete, topovski udari, takozvane crne udovice, na improvizovanim tezgama na skoro svakom ćošku s jedne strane a s druge strane bolnice pune dece i odraslih sa opekotinama, raznetim prstima, očima, rukama. Tako je obično izgledala Nova godina. Ipak, sada bi sve moglo da bude drugačije i nove mere bi trebalo da smanje broj povređenih.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

10:41

Oprez i apel: Slavite praznike bez njih
Foto: Printscreen TV Prva

Samo tokom prošle Nove godine petoro dece je teško povređeno zbog upotrebe petardi, a inače tih prazničnih dana bolnice su pune ljudi sa opekotinama i sa teškim povredama zbog zloupotrebe pirotehnike.

"U prazničnim danima imamo povećan broj pacijenata koji zadobijaju opekotine upotrebom petardi ali i drugih pirotehničkih sredstava. Specifičnost ovih povreda je da zahvataju manje površine tela, ali mogu da se završe tako da ostanu bez određenih delova tela", rekla je za TV Prva dr Biljana Ćertić, načelnica Odeljenja opekotina Klinike za plastičnu hirurgiju.

Kakve sve povrede nastaju pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: