Nišlije pomažu svojoj klinici VIDEO

Klinika za urologiju Kliničkog centra Niš dobila je na poklon dvoje kolica i jednu šetalicu uz pomoć humanih Nišlija koji svakoga dana sakupljaju i odlažu čepove na brojna sabirna mesta, u sklopu akcije Čepening.

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

15:48

Nišlije pomažu svojoj klinici VIDEO
Thinkstock / Ilustracija

Ovo nije prvi put da Čepepnig donira kolica klinikama ili pojedincima. Akcija traje već tri godine, a sprovodi je Udruženje za pomoć Nišlijama.

Misija je da svaki građanin sakupi bar tri čepa na dan kako bi oni kojima su ortopedska pomagala neophodna dobili ono što im treba, dok se reciklažom poboljšava čistoća grada.

Čepening je ovoga puta obezbedio kolica i šetalicu Klinici za urologiju KC Niš. Klinici ovaj gest mnogo znači, jer su pacijenti uglavnom stariji i slabo pokretni.

Glavna sestra Danijela Stamenković kaže da su dosad imali jedna stara skoro neupotrebljiva kolica, kao i da će sada pacijentima ubuduće biti znatno olakšan boravak u bolnici.

Više o humanom gestu Nišlija pogledajte u prilogu iz emisije "150 minuta" Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: