400.000 parova je na veštačkoj oplodnji: Sve može da se reši VIDEO

Danas mogu da dobiju decu paravi koji pre deset godina nisu mogli ni da sanjaju o tome. Sterilitet - reč sa kojom se nažalost dobro upoznalo više stotina hiljada parova u našoj zemlji.

Izvor: B92

Petak, 07.12.2018.

15:25

400.000 parova je na veštačkoj oplodnji: Sve može da se reši VIDEO
Foto: Thinkstock

Ginekolog MIma Fazlagić kaže da je 400.000 parova u Srbiji trenutno u procesu veštačke oplodnje odnosno svaki pet par.

"Danas može skoro sve da se reši. Kad sam počinjala da radim uvek se govorilo da žena ne može da rodi, a nauka je pokazala da je problem sa sterilitetom jednako zastupljen i kod muškaraca i kod žena. Danas ako muškarac nema nijedan spermatozoid može da postane otac..."

Fazlagić je rekla da se zbog veštačkih oplodnja rađa veći broj blizanaca.

Majka dvoipogodišnjeg Jovana Marija Kostić zatrudnela je iz petog pokušaja vantelesne oplodnje. Kaže da je posle zdravstvenog najteži finasijski momenat i da su suprug i ona potrošili oko 30.000 evra tokom pokušaja.

Da bi pomogli parovima i potrudili se da im put ka roditeljstvu bude što jednostavniji Udruženje žena „Naša Aska“ sa centrom za asistiranu reprodukciju iz Soluna „Embryolab“ organizuju besplatne konsultacije u subotu 8. decembra od 10 do 19 sati u hotelu Holiday Inn u Beogradu (ulica Španskih boraca 74. Novi Beograd).

Razgovor sa doktorkom pogledajte u prilogu emisije "150 minuta" TV Prve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: