Bar jedan radnik u smeni treba da ume da pruži prvu pomoć VIDEO

Danas je Svetski dan prve pomoći, a statistika i u toj oblasti ne ohrabruje. Naime, od 1990. do 2018. u saobraćajnim nesrećama poginulo je više od pet miliona ljudi, a taj broj bi mogao biti mnogo manji da im je pružena prva pomoć pre dolaska spasilačkih ekipa. Na to upozorava Svetska zdravstvena organizacija.

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2018.

14:31

Default images

Koliko znamo o pružanju prve pomoći?

Propisi kažu da dva odsto zaposlenih u kompanijama ili bar jedna osoba u smeni mora znati da pruži prvu pomoć, a to podrazumeva i korišćenje defilbrilatora. Reč je o aparatu koji pomaže u situaciji kad neko doživi fibrilaciju, odnosno kad mu "zatreperi srce".

U svakom slučaju, svi domovi zdravlja u zemlji su uvek otvoreni da se podučite pružanju prve pomoći, samo treba da se javite u najbliži. Obavezno pogledajte prilog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: