Novi inkubator u KC Niš, osuđenici dali najveći doprinos

Klinika za ginekologiju i akušerstvo niškog Kliničkog centra dobila je danas inkubator vredan 1,1 milion dinara, a u njegovoj nabavci učestvovali su donatori, osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu i građani koji su kupili karte za humanitarni koncert Lene Kovačević.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

14:32

Novi inkubator u KC Niš, osuđenici dali najveći doprinos
foto: thinkstock

Akciju prikupljanja sredstava za nabavku inkubatora pokrenuo je i organizovao je Rotarakt klub "Niš centar" u okviru svoje akcije "Pobedi vreme".

Pomoćnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Milan Stefanović rekao je da svaki novi uređaj toj klinici izuzetno znači jer ona još nije opremljena svim onim što je potrebno da bi sve bebe bile zbrinute u Nišu.

"Jedan broj novorođenčadi mi i dalje šaljemo u Beograd. Novi uređaji znače korak bliže cilju da postanemo ustanova u koju će se slati bebe, a ne ustanova iz koje će se bebe slati dalje na lečenje", izjavio je Stefanović novinarima.

On je rekao da broj prevremeno rođenih beba raste jer se povećava broj višeplodnih vantelesnih trudnoća koje se vrlo često završavaju prevremenim porođajem.

Zamenik upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu Dejan Panić rekao je da su se osuđenici u proseku odrekli po svoje dve dnevnice da bi prikupili novac za nabavku inkubatora.

On je kazao da je to bila 12. humanitarna akcija osuđenika, a da je ukupno prikupljeno 200.000 dinara, što je najviše do sada.

U akciji Rotarakt kluba "Niš Centar", osim osuđenika i 26 kompanija, učestvovalo je i 17 rotarkt klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: