Kašljala je toliko jako da je slomila rebro / FOTO

Šezdesetšestogodišnja žena iz Masačusetsa kašljala je toliko snažno da joj je od naprezanja puklo rebro, navodi se u izveštaju objavljenom u naučnom časopisu "New England Journal of Medicine".

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2018.

08:15

Kašljala je toliko jako da je slomila rebro / FOTO
Foto: Thinkstock

Neimenovana gospođa potražila je lekarsku pomoć nakon što se više od dve nedelje borila sa suvim kašljem. Lekarima se osim toga požalila na bol na desnoj strani tela, gde je imala masnicu koja se protezala od završetka rebara do kuka.

Pregled CT skenerom otkrio je prelom na devetom rebru, zbog čega se pojavila masnica i zbog čega je pacijentkinja trpela bolove, ali i hijatalnu herniju koja je nastala kao posledica naprsnuća rebra, prenosi Dejli mejl.

Prva postavljena dijagnoza bio je grip, ali kako se stanje pacijentkinje nije poboljšavalo, vratila se svom lekaru. Bila je pozitivna na magareći kašalj, infekciju disajnog sistema, iako je osam godina ranije vakcinisana protiv te bolesti.

U pitanju je zarazna bakterijska infekcija pluća i disajnih puteva. Prvi simptomi slični su prehladi, poput curenja nosa, crvenila očiju, bola u grlu i blago povišene temperature.

Pacijentkinja je nakon dijagnoze dobila antibiotike, a nakon operacije se sasvim oporavila.

Vest o ovom slučaju objavljena je samo nekoliko dana nakon što su britanski lekari upozorili da se ne blokira protok vazduha kroz usta i nos kod kijanja zbog slučaja 34-godišnjeg muškarca s rupturom grla koji je začepio nos i zatvorio usta pokušavajući da zaustavi kijanje.

Suzdržavanjem je iskidao mekano tkivo u grlu, zbog čega je došlo do rupture ždrela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: