Mnogi stavljaju luk u čarapu, razlog za to je vrlo neobičan

Poznavaoci kineske medicine tvrde da su stopala povezana sa telom preko meridijana, puteva koji vode do svakog organa u telu.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Sreda, 06.12.2017.

15:30

Mnogi stavljaju luk u čarapu, razlog za to je vrlo neobičan
Foto: Thinkstock

Na stopalima se nalazi oko 7.000 nervnih završetaka (meridijana), koji vode do unutrašnjih organa.

Jedan od najboljih načina za stimulaciju meridijana, tvrde Kinezi, jeste stavljanje komada crvenog ili belog luka u čarapu s donje strane stopala za vreme spavanja.

Poznato je da luk prečišćava vazduh, kada se prisloni na kožu ubija bakterije, a fosforna kiselina koju sadrži ulazi u krvotok i pomaže u pročišćavanju krvi.

Da li biste vi probali ovakvu terapiju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: