Znate li koji je najprljaviji deo tela?

Verovatno nikada niste razmišljali o tome šta je najprljavije na telu ili koji deo tela je najskloniji bakterijama. Iako ste se okupali, postoji deo tela koji zadržava prljavštinu čak i nakon kupanja.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

13:12

Default images
Foto: Thinkstock

Postoji deo na telu koji se smatra najprljavijim i zadržava prljavštinu čak i ako veoma vodite računa o higijeni. Pravilan pupak je uvučen, a zbog oblika u njemu se veoma brzo i lako sakupljaju znoj, dlačice s odeće, odumrle ćelije kože, losion i sapun.

Takav spoj savršeno je mesto za razvoj mikroorganizama, zbog čega, ako ga ne perete pravilno i detaljno, može da postane uzrok neprijatnih mirisa, ali i zdravstvenih tegoba poput infekcije.

Pre tuširanja, štapić za uši umočite u medicinski alkohol, pa njime detaljno očistite svaki deo pupka. Tokom tuširanja, na novi štapić za uši nanesite malo gela za tuširanje pa, kao i sa alkoholom, štapićem pređite kompletnu unutrašnjost pupka. Pupak potom dobro isperite mlakom vodom i dobro osušite pamučnom krpicom ili peškirom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: