Horor u bolnici: Ostavila decu, a kad se vratila zatekla ih vezane

Nakon što su na društvenim mrežama objavljene fotografije dve bebe iz zagrebačke Klinike Fran Mihaljević, koje su u zapuštenom stanju, Ministarstvo zdravlja Hrvatske je poslalo inspekciju u tu bolnicu

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.01.2019.

15:44

Horor u bolnici: Ostavila decu, a kad se vratila zatekla ih vezane
Foto: Thinkstock/ilustracija

"Važno je istaći da su svi ostali delovi kože i vidljivih sluznica osim mesta koja su direktno nadražena kiselim stolicama intaktni i odlično negovani", piše u izveštaju inspekcije, prenosi N1.

"Ne stiče se utisak da su deca na bilo koji način tokom procesa nege bila zanemarivana već naprotiv čini se da su najbolje moguće zbrinuta s obzirom na okolnosti bolesti zbog kojih su hospitalizirana", zaključuju inspektori u saopštenju.

Ministar zdravlja Hrvatske Milan Kujundžić odmah je naredio da se inspekcija zaputi u bolnicu Fran Mihaljević, iz koje su poručili da su slučaj prijavili nadležnim službama koje će odraditi svoj posao. U slučaj se uključio i DORH, jer ih je direktorka bolnice zvala zbog pretnje smrću lekarima na društvenim mrežama.

Ana Treščec, majka blizanaca koji se nalaze u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, podigla je prašinu u regionu kada je juče na društvenim mrežama objavila status na Fejsbuku u kojem je napisala da su njeni blizanci bili zapostavljeni u bolnici. Ona ih je u tako zapuštenom stanju i fotografisala i fotografije objavila uz taj status.

Ona je za N1 potvrdila i autentičnost fotografija, kazavši da ih je sama fotografisala te dozvolila njihovu objavu. Objasnila je da je u jednom trenutku presvlačila jednog blizanca, a nakon što je završila, htela je da se pomazi s drugim, kad je osetila neugodan miris i zatekla mališana mokrog do pola leđa.

U statusu na Fejsbuku piše da je majka blizanaca bila primorana da ostavi svoju decu u bolnici, a stanje koje je zatekla bilo je šokantno. Deca su bila vezana za krevetiće, a kad su se uneredili, niko ih nije presvukao, preneo je Dnevno.hr.

Intimni delovi, kako se dodaje, izgledali su kao da imaju otvorene rane. Ova žena je javnost o ovom slučaju obavestila putem društvene mreže.

"Horor u bolnici Fran Mihaljević klinika za infektivne bolesti Zagreb! Majka blizanaca starih pet meseci, primorana je da ostavi dečicu u rukama 'profesionalnih' radnika bolnice zbog starije ćerke koja ima epilepsiju i niko ne može da bude s njom. Ono što je zatekla u poseti svojim blizancima je više nego šokantno", napisala je ona.

Navodi i da je pokušala da razgovara sa medicinskim sestrama, ali da su joj one "odbrusile", jer ih je "omela u ispijanju kafe".

"Bebice stare pet meseci vezane su za krevetiće zbog infuzije, popišane i pokakane i to u tolikoj meri da guza i svi intimni delovi izgledaju kao žive rane! U stvari pa to i jesu žive rane! možete li zamisliti kakvu bol i traumu prolaze ove bebice??? Oko ruku imaju role od wc papira!!!", napisala je ona.

Ona je još napisala da su njene bebe na rođenju bile teške svega kilogram.

Ubrzo je ovaj post skinut sa Fejsbuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: