"Nisam se odvajao od mog deteta i vidite da je to uspešna formula"

Nemile scene sa tribina bazena na Banjici ustalasale su našu javnost. I dalje se nižu komentari, a opšti utisak je da za misiju zdravog usmeravanja najmlađih često mogu da budu odgovorni roditelji, često to može da pokvari sujeta i neostvarene ambicije očeva i majki.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

10:32

Default images
Foto: Getty

Sa druge strane, imamo i primer jednog od najboljih sportista današnjice, koji je zahvaljujući roditeljima i svom raskošnom talentu dosegao svetsku slavu i danas je broj 1. U jučerašnjem razgovoru sa sagovornicima na ovu temu izdvojio se komentar Vanje Grbića. Koliko su njegove reči pogodile čoveka koji je u životu sve žrtvovao da sinu omogući uslove za ono u čemu se ispostavilo da je bez premca na svetu, reći će nam Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića.

Podsetimo, Vanja Grbić rekao da je Novak "nesretan slučaj, koji da ga uzmete u sistemu sporta sa astmom, dioptrijom i alegrijom "škartirali" već u predpionirima".

Na pitanje koliko je važno da roditelj radi sa svojim detetom i trenerom, Đoković kaže da bez roditelja ne bi bilo ni srpskog sporta, jer godišnje oni dosta novca izdvajaju za svoju decu.

"Ne samo što se tiče novca, nego i što se tiče apsolutno uspešnosti te dece tamo, eliminisanje roditelja iz stvaranja dece kao sportiste za mene je nemoguća misija", rekao je Đoković.

"Ja se nisam odvajao od mog deteta. Vidite da je to uspešna formula. On je najbolji sportista na svetu i to nekoliko puta. Roditelje samo treba edukovati i reći im na pravi način kako treba da se ponašaju pre i posle i za vreme treninga", objasnio je Đoković.

Kaže i da su svojoj deci pokazivali puteve, te da su "oni nekad birali to što smo im pokazali, nekada nisu, pa smo im pokazali neki drugi put".

Kako roditelj treba da se ponaša na treninzima po mišljenju Srđana Đokovića, i šta je za Novaka rekla Jelena Genčić, pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: