Kad dete počne besno da se baca po prodavnici, evo šta treba da radite

"Kada sam dobio blizance, pomislio sam: 'Fali mi uputstvo za upotrebu'", rekao je psihijatar prof. dr Branislav Filipović, ali i dodao da, nažalost, uputstva za upotrebu kod dece ne postoji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock/ilustracija
Foto: Thinkstock/ilustracija

Kada se dete baca na pod u prodavnici ili tržnom centru to nije histerija ve je napad besa. Nema roditelja koji nije čuo da ovu stuaciju treba ignorisati. Ali kako to učiniti? Šta ovakvo ponašanje deteta u'stvari govori roditelju, ali i kako bismo najbolje mogli da rešimo problem kada mališan ne želi da nam da ruku dok prelazimo s njim ulicu profesor je otkrio u „Jutru“ na TV Prva.

"Savetujemo da se tako nešto ni ne konstatuje. ignorišite dete, pustite ga. I on kad shvati da nije postigao svoj cilj, prestaće", objasnio je Filipović.

Kako biti dobar roditelj pogledajte u prilogu:

Roditeljstvo

Ovaj "mali div" je imao samo 350 grama, a da ga vidite sad VIDEO

Svetski dan prevremeno rođenih beba - 17. novembar obeležava se danas, a statistika kaže da je svako deseto novorođenče stiglo ranije. Beba od 350 grama rođena u 28 nedelji zbrinuta je početkom ove godine u Insititutu za neonatologiju u Beogradu, a najnezrelije novorođenče ikad doneto kod njih praktično je rođeno na pola trudnoće, u 23 nedelji i sada je osnovac.

Roditeljstvo subota 17.11. 08:38 Komentara: 11

Zašto su nam deca lenja i troma? VIDEO

Koliko često zateknete svoje dete kako gleda u telefon i uopšte ne konstatuje šta mu pričate? Sigurno ste primetili da se druženje sa vršnjacima uglavnom svodi na igranje igrica i gledanje u mobilni telefon. Pa ipak, možemo li okriviti njih, ili veliku ulogu u tome imaju roditelji i nastavnici?

Roditeljstvo četvrtak 15.11. 18:40 Komentara: 16
strana 1 od 3 idi na stranu