Nišlije pronašle način da na kreativan način zabave decu

Radionica Dedina garaža mesto je gde najmlađe Nišlije dva puta nedeljno kroz igru razvijaju kreativni i stvaralački duh. Kreatori ove ideje Nina i Milan Spasić to rade bez naknade.

Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Malo drveta, čekić, lepak, vešte ručice i mnogo mašte - dovoljno da deca sama sebi naprave igračku.

U Dedinoj garaži roditelji i deca na zajedničkom zadatku. Jedina obaveza mama i tata je da donesu nešto materijala i kreativno provedu vreme sa svojom decom.

Osim što mnogo toga nauče, proces stvaranja kroz igru za najmlađe je, smatraju kreatori Dedine garaže, jedinstveno iskustvo.

"Smatramo da je stvaralački potencijal u detetu ono što čini naš život radosnim. Kod deteta je potreba za aktivacijom duha stalna, da ga ne bismo usmeravali na neke druge stvari. Uz taj cilj, može da se desi da dete razvije i sklonosti da se sutra bavi takvim stvarima, da nauči neke životne veštine", kaže Nina Spasić, a Milan dodaje: "Dečji zadatak je da odrastu, a naš da im pomognemo da što kreativnije to urade".

Roditeljstvo

Srbija: Koliko očevi učestvuju u podizanju deteta?

Srbiji su očevi retko uključeni i angažovani tokom trudnoće, porodjaja ili u direktnoj brizi o deci, bebama, izjavila je danas zamenica direktora kancelarije UNICEF-a Severine Leonradi, navodeći da je jedan od najboljih načina da se oblikuje budućnost deteta putem dobrog roditeljstva.

Roditeljstvo ponedeljak 19.06. 18:12 Komentara: 25
strana 1 od 41 idi na stranu