Nišlije pronašle način da na kreativan način zabave decu

Radionica Dedina garaža mesto je gde najmlađe Nišlije dva puta nedeljno kroz igru razvijaju kreativni i stvaralački duh. Kreatori ove ideje Nina i Milan Spasić to rade bez naknade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.07.2017.

21:27

Nišlije pronašle način da na kreativan način zabave decu
Foto: YouTube Screenshot

Malo drveta, čekić, lepak, vešte ručice i mnogo mašte - dovoljno da deca sama sebi naprave igračku.

U Dedinoj garaži roditelji i deca na zajedničkom zadatku. Jedina obaveza mama i tata je da donesu nešto materijala i kreativno provedu vreme sa svojom decom.

Osim što mnogo toga nauče, proces stvaranja kroz igru za najmlađe je, smatraju kreatori Dedine garaže, jedinstveno iskustvo.

"Smatramo da je stvaralački potencijal u detetu ono što čini naš život radosnim. Kod deteta je potreba za aktivacijom duha stalna, da ga ne bismo usmeravali na neke druge stvari. Uz taj cilj, može da se desi da dete razvije i sklonosti da se sutra bavi takvim stvarima, da nauči neke životne veštine", kaže Nina Spasić, a Milan dodaje: "Dečji zadatak je da odrastu, a naš da im pomognemo da što kreativnije to urade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: