Sud majci oduzeo decu jer je spavala u istom krevetu s njima

Jedna majka iz Velike Britanije, koja je dozvoljavala svojoj deci da spavaju u njenom krevetu, ostaće bez starateljstva nad njima.

Independent
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Socijalni radnici su je više puta upozoravali da ne spava u istom krevetu sa svoja dva sina, oba mlađa od četiri godine, jer bi nehotice mogla da ih povredi, budući da su kod obojice primećene neobjašnjive modrice po telu.

Pošto ih nije poslušala, pokrenuta je tužba, a sudija Piter Grin rekao je da je kod dečaka koji danas ima četiri godine primećena modrica na nozi kada je imao samo nekoliko meseci i da je najverovatnije nastala nehotice, zbog “grubog” postupanja roditelja.

On je dodao da, iako postoje dokazi da su oba roditelja volela svoju decu i da im ne bi namerno naudili, "majka postupa kao da uvek zna najbolje”.

Socijalni radnici tvrde da je majka ignorisala njihov savet da deca ne spavaju s njom i da je odbijala i sve preporuke vezane za hranjenje dece.

Sudija Grin zaključio je da je usvajanje jedina opcija.

Roditeljstvo

Srbija: Koliko očevi učestvuju u podizanju deteta?

Srbiji su očevi retko uključeni i angažovani tokom trudnoće, porodjaja ili u direktnoj brizi o deci, bebama, izjavila je danas zamenica direktora kancelarije UNICEF-a Severine Leonradi, navodeći da je jedan od najboljih načina da se oblikuje budućnost deteta putem dobrog roditeljstva.

Roditeljstvo ponedeljak 19.06. 18:12 Komentara: 25
strana 1 od 41 idi na stranu